Google Glass

Een nieuwe wereld door Glass

Als er een nieuw product in de wereld is dat de laatste tijd veel wordt besproken, dan is het wel de nieuwe uitvinding van Google: Google Glass. Men hoeft de kranten maar open te slaan of nieuwswebsites te openen om de laatste nieuwtjes over deze ontwikkeling te kunnen lezen. Maar wat is het precies?

Google Glass, wat is het?

Google Glass is een soort slimme zonnebril die onder andere bestaat uit een touchpad aan de zijkant, een camera om foto's mee te maken, een kompas, een microfoon, een speaker en USB-poortjes. Nog niet alle functies zijn bekend.

Deze bril moet er voor zorgen dat men handsfree een soort virtuele wereld in zijn of haar gezichtsveld heeft. Je hoeft de bril dus maar op te zetten en je kunt sms-berichten sturen, iemand bellen of gewoon lekker internetten. Het is een soort smartphone, maar dan recht voor je gezicht en waar je amper iets voor hoeft te doen om het te gebruiken.

bron foto's: Google Glass

Gebruik Google Glass

Google Glass heeft dus diverse functies. Men kan het vergelijken met smartphones waar vandaag de dag gretig gebruik van wordt gemaakt. Er kan mee worden gebeld, er kunnen mails worden verstuurd, er kan muziek worden beluisterd en er kunnen video's mee worden bekeken.

Toch heeft het nog meer voordelen ten opzichte van een gewone smartphone. Men hoeft hem niet constant in de hand te houden, maar kan het apparaat gemakkelijk op het gezicht plaatsen.

De Google Glass is van licht materiaal gemaakt en heeft een strak design, waardoor het amper lijkt of je wat op je gezicht hebt zitten. We kunnen wel stellen dat Google Glass een soort verlenging van je smartphone, die mensen vaak al hebben, is, maar dat er meer voordelen aan zitten.

Wie kunnen het allemaal gebruiken

Google Glass is er voor iedereen die net een stapje verder wil kijken, dan de huidige technologie omtrent smartphones, telefonie en internet. Het apparaat is handig voor mensen die vaak onderweg zijn of voor mensen die op een eenvoudige manier toegang willen tot bijvoorbeeld hun e-mail en sms-berichten zonder daar veel tijd aan kwijt te moeten zijn.

Google Glass is op zo'n manier gemaakt dat het beeldscherm transparant genoeg is om tevens de omgeving nog te kunnen bekijken. Men kan dus op één moment met verschillende dingen bezig zijn.

De meningen rondom het apparaat zijn over de hele wereld behoorlijk verdeeld. Velen willen de Google Glass ontvangen met open armen, terwijl anderen bang zijn dat de privacy wordt geschonden door de camera die op het apparaat zit. Volgend jaar, in 2014, zal het toestel in Nederland beschikbaar zijn voor de consument. Tot die tijd kunnen we alleen maar wachten en lezen over de nieuwe ontwikkelingen.

Enkele specificaties

Display
Hoge resolutie display. Voelt aan als een 25 inch high-definition scherm van acht meter afstand.

Camara
Foto's   5MP
Videos  720p

Verbindingen
Wifi 802.11b/g
Bluetooth

Opslagruimte
12 GB bruikbaar geheugen, gesynchroniseerd met Google Cloud. 16 GB Flash in totaal.

De eerste gadgets voor Google Glass

De eerste gadgets voor de Google Glass komen ook op de markt.  Zo komt er een afstandsbediening voor Google GLass. Remotte is een joystick-achtig apparaat dat via Bleutooth de Google-bril bedient. Het idee is om de stemopdrachten en het aanraken van de bril tot een minimum te beperken.