Goed boeren in de stad

Haal het platteland naar de stad

Goed Boeren in de Stad is een website waarop je informatie kunt vinden over hoe je een stadsboer kunt worden. Zo kun je er o.a. informatie vinden over het aanleggen van een moestuin, het houden van kippen, heerlijke recepten uit grootmoederstijd en wat je kan wildplukken in Nederland.

Goed boeren in de Stad is ontstaan in 2008 in 's-Gravenhage. We zijn twee hoog achter begonnen met enkel een paar potten met verse kruiden, rucola en een tomatenplant.

Het verlangen naar een tuin om een moestuin te beginnen werd steeds groter en zo zijn we in 2010 verhuisd naar een parterre woning met een tuin van tachtig vierkante meter.

Onze moestuin

De moestuin neemt ongeveer de helft van de tuin in beslag en sinds 2013 zijn we de trotse eigenaar van een kas (2 bij 2 meter). In de moestuin verbouwen we allerlei (vergeten) groenten, kruiden en fruit, zoals: pastinaak, schorseneer, witte komkommer, tomaten, frambozen, druiven, munt, peterselie, rabarber, doperwten en nog vele andere.

Kippen in de stad

Twee Sussex kippen leggen elke dag verse eieren. Sussex kippen zijn ideaal voor de beginnende kippenhouder, ze zijn handtam en vliegen zit niet echt in hun aard. Sussex kippen vallen onder de dubbeldoelrassen.

Recepten uit grootmoederstijd

Wat te doen met al die heerlijke verse producten? Op de website van Goed boeren in de Stad vind je heerlijke recepten uit grootmoederstijd, bijvoorbeeld hoe je zelf Twentse kruudkoek kunt maken, advocaat, zelf brood bakken of maak zelf eens een gedroogde worst.

Wildplukken

Je zult verrast zijn wat je in Nederland allemaal kunt wildplukken, uiteenlopend van bramen tot aan walnoten.

Onze winkel

In de webwinkel van Goed boeren in de Stad kun je verschillende producten vinden om zelf stadsboer te worden, zoals verschillende zaden pakketten en broodbak pakketten.

Goed boeren in de stad
Goed boeren in de stad
Goed boeren in de stad
Goed boeren in de stad
Goed boeren in de stad
Goed boeren in de stad
Goed boeren in de stad
Goed boeren in de stad
Goed boeren in de stad